Om Julemærkefonden

Glade Julemærkebørn på Fjordmark

Julemærkefonden er en af landets ældste private hjælpeorganisationer. Siden 1912 har Julemærkefonden drevet Julemærkehjemmene i Danmark. Over 70.000 børn har gennem tiden fået hjælp. Vi driver Julemærkehjemmene næsten udelukkende for indsamlede midler og den fortsatte opretholdelse er helt afhængig af de indsamlede midler.

Om julemærkehjemmene

Julemærkehjemmene er unikke. Det er de af flere grunde. Julemærkehjemmene har eksisteret i over 100 år, og det har de, fordi danskerne støtter op om hjemmene og vores hjælpearbejde. Julemærkehjemmene er et tilbud til børn der mistrives. I 1900-tallet var det børn fra baggårdene i København. De var underernærede og led af mangelsygdomme. Op igennem tiderne har hjælpearbejdet ændret sig. Fordi samfundet har ændret sig. Fælles for de børn, der i dag søger om hjælp på et af vores fem Julemærkehjem, er, at de har et lavt selvværd, er socialt isolerede og ofte har været udsat for mobning.

Ingen børn skal stå uden for fællesskabet

På Julemærkehjemmene lærer vi børn at indgå i fællesskaber, for det er forudsætningen for deres trivsel, læring og udvikling. Vi skaber en tryg hverdag for børnene, som fremmer deres fysiske og mentale sundhed, og giver børnene en oplevelse af glæde og værdighed. Alt arbejdet foregår i tæt samarbejde med barnets familie, skole og kommune. Fordi sådan sikrer vi, at de gode resultater, vi skaber sammen med børnene og deres familier, bedst fastholdes. Velfungerende, trygge og faste rammer er forudsætningen for at et barns ophold på et Julemærkehjem er succesfyldt. Derfor er alle ansatte og frivilliges arbejde i Julemærkefonden en forudsætning for et vellykket ophold. Sammen gør vi en forskel for udsatte børn i Danmark.

Din hjælp er vigtig

Du kan gøre en forskel for udsatte børn i Danmark ved at støtte Julemærkehjemmenes hjælpearbejde. Køb e-Julemærker og e-Julekort her på e-Julemærket. Køb Julemærkeark, gavemærker og julepins på Julemærket.dk. Du kan også blive fast støtte og give et fast månedligt eller årligt beløb – tilmeld dig på: Støt udsatte børn og unge | Giv et bidrag | Julemærkehjemmene