Om Julemærkefonden

Julemærkefonden er en af landets ældste private hjælpeorganisationer. Siden 1912 har vi drevet Julemærkehjemmene i Danmark, hvor over 70.000 børn gennem tiden har fået hjælp. Vi modtager under 5 % i offentligt tilskud, så den fortsatte opretholdelse af de fem Julemærkehjem er helt afhængig af indsamlede midler.

Mange får hjælp – men alt for mange venter

Hvert år får 1.000 børn hjælp på et Julemærkehjem, men behovet er langt større. Lige nu står mange børn på venteliste, og ventetiden kan være lang, ikke mindst for et barn, der har det svært. Samtidig med at behovet for Julemærkehjemmene fortsat er stort, er kampen om indtægterne til hjælpearbejdet næsten lige så stor. Fra 2003 til 2013 er salget af Julemærker faldet med 10 mio. kr. og i samme periode er ventelisten steget. Det er en udfordring, og virkeligheden er, at hjælpen til børnene er helt afhængig af donationer fra private, virksomheder og fonde.

Hjælpearbejdet

Julemærkehjemmenes hjælpearbejde har altid afspejlet behovet i samfundet, og i dag kommer hovedparten af børnene med overvægt som en del af deres problemer. Men overvægten står sjældent alene. Børnene, der er i alderen 7-14 år, er tynget af alt for mange oplevelser med mobning, social isolation og lavt selvværd. Det er triste børn, som har hårdt brug for at få redskaber og hjælp til at bryde en ond cirkel. Det får de hos os! Mistrivsel og mobning i barndommen sætter dybe spor og følger med som en del af bagagen i voksenlivet. Det er helt afgørende, at disse børn får hjælp i tide.

I løbet af de 10 uger opholdet varer, får børnene sund mad, masser af motion og nye, sunde vaner. De oplever at være en del af fællesskabet, og vi støtter børnene i at genopbygge deres selvværd og lære at knytte venskaber. Vi hjælper dem med at bygge fundamentet til en sundere og gladere livsstil, og vi giver dem redskaber til at takle mobning og udfordringer omkring sociale fællesskaber. Når vi spørger børnene, hvad der er det bedste ved at være på Julemærkehjem, svarer 95 %, at det er at få nye venner og at tabe sig. Børnene taber sig i gennemsnit 9,3 kilo mens de er på Julemærkehjemmet, og for mange børn bliver det et ophold for livet.

Din hjælp er vigtig

Du kan gøre en forskel for udsatte børn i Danmark ved at støtte Julemærkehjemmenes hjælpearbejde. Køb Julemærkeark på https://www.Julemaerket.dk. Bliv JulemærkeVen og støt med et fast månedligt eller årligt beløb – meld dig til på www.Julemaerket.dk


Besøg også Julemærkets hjemmeside, her kan du købe alle årets Julemærker.
Bestillinger leveres med posten inden for få dage. www.julemaerket.dk